SIA “Lukoil Baltija R” saimnieciskās darbības novērtējums - Aļeščenko, Jeļena (Latvijas Universitāte, 2016)
Maģistra darba mērķis ir, pamatojoties uz SIA “Lukoil Baltija R” saimnieciskās darbības un finanšu pārskata analīzi, rezultātā novērtēt uzņēmuma finansiālo stāvokli un saimnieciskās darbības efektivitāti, atklāt būtiskākos trūkumus un izstrādāt priekšlikumus šo trūkumu novēršanai. Darbs sastāv no ievada, četram daļam un secinājumiem. Pirmajā daļā tiek izpētīti teorētiski jautājumi. Tiek apskatīti ekonomiskās analīzes aspekti, saimnieciskās darbības analīze un finanšu analīze. Otrajā daļā ir apskatīts SIA “Lukoil Baltija R” vispārīgs raksturojums: organizācijas struktūra, kompānijas darbības virzieni un mērķi,ir veikta SVID analīze. Arī ir veikts Latvijas degvielas tirgus apskats. Trešajā daļā tiek aplūkoti un izanalizēti uzņēmuma finansiālais stāvoklis, saimnieciskās darbības radītāji, aprēķināti analīzes veikšanai nepieciešamie rādītāji. Ceturtajā daļā tiek aplūkoti SIA “Lukoil Baltija R” daži saimnieciskās darbības radītāji salīdzinājumā ar citu uzņēmumu radītājiem.

Labour's aim is, on the basis of SIA “Lukoil Baltija R” operating and financial review analysis results to assess the financial situation of the undertaking and operating effectiveness, reveal major shortcomings and make proposals for remedying these shortcomings. The work consists of four parts and conclusions. In the first part are studied theoretical questions. It is part of the economic analysis, business analysis and financial analysis. The second part describes the SIA “Lukoil Baltija R” general characteristics: the structure of the organisation, the company ’ s activities and objectives, the SWOT analysis. Also the Latvian fuel market is made of. In the third subparagraph are discussed and analysed the financial position of the undertaking, the economic activity indicators on the analysis of the figures. The fourth part of deals with SIA “Lukoil Baltija R” creators of some of the economic activities of undertakings compared with other companies.
Lukoil Baltija R LTD economic activity analysis
Keywords: Ekonomika; saimnieciskās darbības analīze; finanšu analīze; likviditāte; maksātspēja; rentabilitāte