Interpretatoru būves automatizācija - Bundulis, Rūdolfs (Latvijas Universitāte, 2009)
Liela daļa IT produktu satur specifiski tiem radītas programmēšanas valodas, kas kalpo konfigurācijai, automatizācijai un tamlīdzīgiem mērķiem. Lielisks piemērs ir datu bāzu vadības sistēmas un valoda SQL. Tas nozīmē, ka sistēmu izstrādes laikā tiek patērēti resursi, lai apgūtu interpretatoru/kompilatoru būves tehnoloģijas, kurus varētu ietaupīt automatizējot interpretatoru būvi un neliekot iedziļināties to uzbūvē. Šajā darbā tiek pētīts un prototipēts risinājums, kas atvieglo interpretatora būves procesu, radot jaunu automatizācijas slāni uz esošiem interpretatoru/kompilatoru būves rīkus Flex un Bison. Darba mērķis ir radīt risinājumu, kas no lietotāja prasītu tikai spēju ar BNF pieraksta formu aprakstīt valodas sintaksi un uzdot semantiskās darbības kā programmēšanas valodas C koda moduli.

Many IT solutions contain specially designed programming languages that are devoted to automation and configuration. A good example is relational database management systems and SQL language. Thus a certain amount of time and resources in the development process of the system must be devoted to learn the fundaments of compiler/interpreter development. This work is devoted to investigate the possible ways how to save these resources and automate the development process of an interpreter by using existing compiler/interpreter development tools Flex and Bison. The main objective is to create a solution that could reduce the requirements for the development of an interpreter to providing a BNF representation of the syntax and a C code module that contains the semantic actions.
Automation of interpreter development
Keywords: Datorzinātne