Latvijas ekonomiskā izaugsme un valdības parāds - Kļaviņš, Roberts (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darba mērķis ir izanalizēt mūsdienu valsts parāda datus un ekonomiskās izaugsmes datus, kā arī izstrādāt ekonometriskās regresijas modeli, kas parāda kā valsts parāds un citi faktori ietekmē ekonomisko izaugsmi un izvirzīt priekšlikumus Latvijas valsts ekonomiskās izaugsmes palielināšanai. Balstoties uz ekonometrisko modeli tika secināts, ka Latvijas valdības parāda pieaugums negatīvi ietekmē jeb samazina ekonomisko izaugsmi. Darba pētījumā tika prognozētas nākotnes vērtības ekonomiskās izaugsmes ietekmējošajiem faktoriem un ar modeļa palīdzību tika aprēķināta prognoze reālajam IKP 2018. un 2019.gadam. Atslēgvārdi: valdības parāds, ekonomiskā izaugsme, reālais IKP, budžeta deficīts, valdības aizņēmumi.

The Objective of bachelor thesis is, , analyze todays government debt and economic growth data and data of economic growht, develop economic regression model, that will show, how government debt and other factors affects economic growth, and to make proposals. Basing on econometric regression model, author conclusion was that, Latvia’s government debt affects economic growth negatively(decrease economic growth). Research predicted future values for the factors that affect the economic growth. With the help of the economic regression model, author calculated the forecast for real GDP for 2018 and 2019. Key words: government debt, economic growth, real GDP, budget deficit, government loans.
Economic growth and government debt of Latvia
Keywords: Ekonomika; valdības parāds; ekonomiskā izaugsme; budžeta deficīts; reālais IKP