Funkcionalitātes paplašināšanas iespējas e-studiju sistēmā Moodle - Dzilna, Uldis (Latvijas Universitāte, 2017)
E-studiju sistēma Moodle apskatīta no funkcionalitātes paplašināšanas viedokļa. Pētījuma nolūks – piedāvāt risinājumu, kas balstīts uz Moodle tehniskajām iespējām un kas varētu tikt izmantots Latvijas Universitātes Datorikas fakultātes pirmā kursa studentu atbiruma problēmas risināšanā. Izpētīti Moodle testu jautājumu veidi un jaunu jautājumu veidu izveides iespējas. Izveidots Moodle spraudnis – jauns jautājumu veids, kam atbilde iesniedzama kā viens vai vairāki skaitļu intervāli. Izveidots Moodle tests, izmantojot gan esošos jautājumu veidus, gan jauno veidu un iekļaujot tajā dažādu tipu uzdevumus, kas paredzēti programmēšanas spēju novērtēšanai. Izveidotais tests dots izpildīšanai respondentiem. To rezultāti un atsauksmes apkopoti un izmantoti jaunas uzlabotas testa versijas izveidei.

Opportunities for Extending Functionality in e-Study System Moodle. E-study system Moodle has been examined from the viewpoint of extending its functionality. Purpose of the research – to offer a solution, based on the technical possibilities of Moodle that could be used in solving the problem of first course student attrition at the Faculty of Computing of the University of Latvia. Moodle quiz question types and the opportunities for creating new ones have been examined. A Moodle plugin has been created – new question type, where the answer is provided as one or several number intervals. A Moodle quiz has been created using both the new and the existing question types and having different types of questions, that are meant to estimate programming aptitude. The quiz was given to respondents. Their results and feedback were summarized and used to create a new improved version of the quiz.
Opportunities for Extending Functionality in e-Study System Moodle
Keywords: Datorzinātne; Moodle; tests; spraudņi; jautājuma tips; piemērotība programmēšanai