SIA "Dzimtene" saimnieciskās darbības analīze un attīstības iespējas - Ozollapiņa, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2010)
Diplomdarba autore: Kristīne Ozollapiņa. Diplomdarba tēma: SIA „Dzimtene” saimnieciskās darbības analīze un attīstības iespējas”. Diplomdarba mērķis ir iepazīties ar SIA „Dzimtene” darbību, saimniekošanas sistēmu, novērtēt uzņēmuma finansiālo stāvokli, konstatēt trūkumus un priekšrocības un uz tā pamata izvirzīt priekšlikumus, kas sekmētu uzņēmuma saimnieciskās darbības pilnveidošanu un attīstību. Par pētāmo periodu izvēlēts 2007. – 2009. gads. Diplomdarba mērķa sasniegšanai tika izvirzīti sekojoši uzdevumi: •raksturot lauksaimniecības nozari; •uzņēmuma SIA „Dzimtene” vispārīgs raksturojums; •veikt uzņēmuma saimnieciskās darbības analīzi; •izvirzīt secinājumus un priekšlikumus pēc veiktās saimnieciskās darbības analīzes. Diplomdarbs sastāv no 4. nodaļām. Pirmajā nodaļā ir apskatīta lauksaimniecības nozare un uzņēmuma vieta nozarē. 2. nodaļā veikta finanšu rādītāju teorētiskā analīze, laika periodā no 2007. gada līdz 2009. gadam. 3. nodaļā izstrādāta uzņēmuma saimnieciskās darbības analīze. 4. nodaļā ir apskatītas uzņēmuma SIA „Dzimtene” attīstības perspektīvas. Diplomdarbā veiktās analīzes rezultātā izdarīti secinājumi un izvirzīti priekšlikumi, kas virzīti uz uzņēmuma darbības pilnveidošanu un finansiālā stāvokļa uzlabošanu. Lai izstrādātu diplomdarbu tika izmantoti informācijas avoti – diplomdarba tēmai atbilstoša zinātniskā literatūra, statistika, interneta resursi un uzņēmuma SIA „Dzimtene” gada pārskati un nepublicētie materiāli. Diplomdarba apjoms ir 80 lpp, tas satur 13 tabulas, 10 attēlus, 4 pielikumus un 30 izmantotās literatūras avotus.

Author of diploma paper: Kristīne Ozollapiņa. The issue of diploma paper: Business analysis and development opportunities of „Dzimtene”Ltd. The aim of this diploma paper is to get acquinted with function of „Dzimtene”Ltd, system of management, evaluate financial situation of enterpriseno, establish wantage and interest and on that basis make proposalskons, which will promote improvement and development of economic activity. The period of issue is years 2007. – 2009. The following goals were set to get the aim: •To describe agricultural industry; •General disposition of enterprise „Dzimtene”Ltd; •To make analysis of economic activity; •To make conclusions based on analysis of economic activity. Diploma paper consists of 4 chapters. In the first part are overwiew of agricultural industry and position of enterprise in the field. In the second chapter is theoretical analysis of financial showings from year 2007 till year 2009. In the chapter 3 are analysis of economic activity of the enterprise. In the chapter 4 are development perspectives of „Dzimtene”Ltd. Conclusions made and proposals moved forward in the result of analysis made in this diploma paper, which are directed to activity and financial situation improvement of the enterprise. There were used sources of information, correspondent scientific literature, statistics, internet resources, annual reports of „Dzimtene”Ltd and unpublished materials to develop this diploma paper. The volume of this diploma paper are 80 pages, which contains 13 charts, 10 pictures, 4 affixes and 30 sources of literature used.
Business analysis and development opportunities of "Dzimtene" Ltd.
Keywords: Finanšu menedžments