Informācijas sistēmu saskarnes personalizācija - Upītis, Kalvis (Latvijas Universitāte, 2011)
Bakalaura darbā autors apraksta personalizācijas risinājumu ieviešanas nepieciešamību informācijas sistēmās un apskata dažādas iespējas, kā programmatūrā izstrādāt šādu risinājumu. Darba teorētiskajā daļā ir aprakstīti personalizācijas veidi, personalizācijas ieguvumi un trūkumi, kā arī ir apskatīti dažādi piegājieni, kā informācijas sistēmās ir izstrādāti personalizācijas risinājumi. Darba praktiskajā daļā ir aprakstīts autora realizēts personalizācijas risinājums dokumentu vadības sistēmā FIBU. Darba mērķis ir izpētīt iemeslus personalizācijas risinājuma izveidei, atrast personalizācijas kritērijus, kā arī izpētīt piemērotāko personalizācijas risinājuma izveides veidu, ko implementēt FIBU programmatūrā.

The Bachelor's paper describes the necessity of personalization solutions in information systems and reviews the different ways how to develop a personalization solution. The theoretical part describes the types of personalization, the personalization benefits and drawbacks, and looking at various ways how other information systems are designed for personalization solutions. The practical part of the paper describes for document management system FIBU which is implanted by the author. The goal of the paper is to investigate the causes of personalization solutions development, find personalization criteria, and to find the most appropriate solution for creation of a personalization solution for FIBU software.
User interface personalization for information systems
Keywords: Datorzinātne