Konkurences stratēģijas īpašības inovatīvā ekonomikā - Markina, Anastasija (Latvijas Universitāte, 2010)
Mūsdienu ekonomiskā vide ir raksturojama ar procesu pastāvīgām izmaņām, kurām ir īpatnību virkne. Šobrīd, tāpat kā pasaules ekonomiskajā platībā kopumā, tā arī Latvijā atsevišķi, ir novērojama novirze uz inovatīvās ekonomikas pusi. Šīs bakalaura darbs ir veltīts konkurences stratēģijas izstrādāšanai inovāciju ekonomikas apstākļos. Šī darba mērķis – formulēt un analizēt konkurences stratēģijas specifiskas īpatnības inovatīvās ekonomikas kontekstā. Darba noslēgumā ir secinājumi, kas atspoguļo konkurences stratēģijas īpatnības inovatīvās ekonomikas apstākļos, kā arī tas formēšanas rekomendācijas. Bakalaura darbs sastāv no ievada, četrām nodaļām, secinājumiem un literatūras saraksta. Darba kopējais apjoms ir 86. lapaspuses. Literatūras sarakstā ir iekļauti 38. izmantotie avoti un 1. pielikums. Atslēgvārdi: konkurence, konkurences stratēģija, inovācijas, inovatīva ekonomika.

Present economic environment could be characterized by some processes of continuous changes that have a number of peculiarities. The bias to innovative economics has been noted at present in global economic environment as well as in Latvia in particular. This bachelor paper is referred to the problem of development of the competitive strategy under conditions of innovative economics. The goal of this paper is to formulate and analyze the peculiarities of competitive strategy in scope of innovative economics. In the conclusion section of the paper the resume is presented in order to reflect the peculiarities of competitive strategy in scope of innovative economics as well as the recommendations upon it's formation. Keywords: competition, strategy of competition, innovations, innovative economy.
Peculiar properties of competitive strategy under conditions of innovative economics
Keywords: Ekonomika