Darba drošība, veicot darbus augstumā, būvniecībā - Kaupe, Ance (Latvijas Universitāte, 2025)
Darba drošība, veicot darbus augstumā, būvniecībā. Bakalaura darbs. Darba autore Ance Kaupe, darba zinātniskais vadītājs Mg. Sc. Dagnis Garais. Darbs izklāstīts uz 55 lappusēm, ietverot 15 attēlus, 5 tabulas, 3 pielikumus, 44 literatūras avotus. Pētījums sastāv no 3 daļām. Pirmajā nodaļā tiek teorētiski apskatīts darbs augstumā kā viens no būtiskākajiem un bīstamākajiem aspektiem būvniecības nozarē, un tiek analizēta kolektīvo un individuālo aizsardzības līdzekļu nozīme, to izvēles principi un pielietojuma efektivitāte dažādos darba apstākļos. Otrajā daļā sniegts pārskats par pētījuma ietvaros pielietotajām metodēm. Trešajā daļā apkopoti un analizēti pētījuma rezultāti, tostarp nelaimes gadījumu darbā augstumā statistiskie rādītāji un to cēloņu identificēšana.

Workplace Safety in Construction: Working at Heights. Bachelor’s Thesis. Author: Ance Kaupe, Scientific Supervisor: Mg. Sc. Dagnis Garais. The thesis is presented on 55 pages, including 15 figures, 4 tables, 3 appendices, and 44 references. The research is divided into three parts. The first chapter provides a theoretical overview of working at heights as one of the most significant and hazardous aspects of the construction industry. It examines the importance of collective and personal protective equipment, principles for their selection, and their application effectiveness under various working conditions. The second chapter outlines the methods used within the research framework. The third chapter presents and analyzes the research results, including statistical data on work-related accidents at heights and the identification of their causes.
Occupational safety, working at heights in construction work
Keywords: Arodveselība un drošība darbā; BŪVNIECĪBA; DARBS AUGSTUMĀ; PRETKRITIENU AIZSARDZĪBA; KOLEKTĪVIE AIZSARDZĪBAS LĪDZEKĻI; INDIVIDUĀLIE AIZSARDZĪBAS LĪDZEKĻI