Kohēzijas fonda 2007.-2013.gada plānošanas periodā veikto ieguldījumu ūdenssaimniecības nozares attīstībā Gulbenē analīze. - Bērziņa, Liene (Latvijas Universitāte, 2015)
Maģistra darbā analizēti Kohēzijas fonda ieguldījumiem ūdenssaimiecības nozarē 2007. – 2013 .gada plānošanas perioda ietvaros, kas investēti, lai līdz 2015.gada 31.decembrim izpildītu Padomes 1998.gada 3.novembra Direktīvas 98/83/EK par dzeramā ūdens kvalitāti un Padomes 1991.gada 21.maija Direktīvas 91/271/EEK par komunālo notekūdeņu attīrīšanu prasības, vienā no Latvijas 89 aglomerācijām- Gulbenē. Lai veiktu pilvērtīgu analīzi darbā tiek pētīta teritoriālā kohēzija, kā Kohēzijas politikas daļa un pamats ieguldījumiem ūdenssaimniecības nozarē, ES ūdenssaimniecības regulējuma prasību ieviešana Latvijas normatīvajos aktos, kā arī veiktie ieguldījumi un rezultāti Direktīvas 98/83/EK par dzeramā ūdens kvalitāti un Padomes 1991.gada 21.maija Direktīvas 91/271/EEK par komunālo notekūdeņu attīrīšanu prasību izpildē Latvijā.

Master's thesis analyzes Cohesion Fund investments of programming period of 2007-2013 in the water sector in one of 89 Latvian aglomerations-Gulbene,which are invested to comply with the requirements of Council Directive 98/83/EC of 3 November 1998 on the quality of water intended for human consumption and Council Directive 91/271/EEC of 21 May 1991 concerning urban waste water treatment until 31 December 2015. To perform full analysis paper also studies territorial cohesion, as part of cohesion policy and the basis for investment in the water sector, the EU water framework requirement adoption in Latvian legislation, as well as the investments made and the results of fulfiment of Directive 98/83/EC on the quality of drinking water and of the Council 1991 May 21, Directive 91/271/ EEC concerning urban waste water treatment requirements in Latvia.
Analysis of 2007-2013 programming period Cohesion fund investments in water sector of Gulbene.
Keywords: Ekonomika; Kohēzijas politika; ES fondi; ūdenssaimniecība; Direktīvu prasību ieviešana; Vide