Vidējā pirmsskolas vecuma bērnu intereses sekmēšana rokdarbos - Tillere, Liene (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darba temats ir vidējā pirmsskolas vecuma bērnu intereses sekmēšana rokdarbos, kura autore ir Liene Tillere. Bakalaura darba vadītāja ir mag. paed. L. Priede. Darba mērķis ir teorētiski izzināt un praktiski izpētīt vidējā pirmsskolas vecuma bērnu intereses par rokdarbiem sekmēšanu. Bakalaura darbs sastāv no divām daļām – teorētiskās un praktiskās. Darbā teorētiskajā daļā tika analizēta psiholoģiskā un pedagoģiskā literatūra: •intereses pedagogu, psihologu skatījumā; •pirmsskolas vecuma bērnu interešu attīstība; •rokdarbu vispārīgs raksturojums; •pedagoģiski psiholoģiskie nosacījumi intereses par rokdarbiem sekmēšana. Praktiskajā daļā tika veikti bērnu vērojumi, pārrunas ar bērniem, praktiskais darbs un iegūto rezultātu analīze. Balstoties uz teorētiskajā daļā iegūtajām atziņām, tika novadītas un izanalizētas trīs nodarbības pirmsskolas izglītības iestādes vidējā grupā. Pētījuma rezultāti apkopoti diagrammās. Iegūto rezultātu analīze ļauj secināt, ka vidējā pirmsskolas vecuma bērnu intereses tiks sekmētas rokdarbos, ja pedagogs piedāvās daudzveidīgus materiālus un sniegs emocionālu un praktisku atbalstu. Bakalaura darba apjoms ir 60 lappuses. Darba izstrādei analizēti 52 literatūras avoti. Darbs papildināts ar 30 attēliem un 3 tabulām. Atslēgvārdi – rokdarbi, intereses, pirmskola, sekmēšana.

The subject of barchelor is Promotion of Middle Age Preschool Children Interest in Handicrafts. The author is Liene Tillere. The scientific director is Mg.Paed. L. Priede. Aim of the research is to study theory and do research practically on promotion of middle age preschool children interest in handicrafts. The barchelor paper consists of two parts – theoretical and practical. There is psychological and pedagogical literature analysed in theoretical part of the paper: •interests from teachers and psychologists point of view; •the development of preschool children interests; •general review of handicrafts; •peadgogically psychological conditions of promotion of interest in handicrafts. There were children observations, discussions with children, practical classes and analyse of results done in the barchelor’s paper practical part. There were three classes held and analysed in preschool middle aged group on basis of theoretical part conclusions. The research findings are summarized in charts. The analysis of the research findings leads to conclusion that interest of middle age preschool children can be promoted in handicrafts if teacher provides varied materials and gives emotional and practical support. Volume of the paper is 60 pages. There are 52 bibliographical resources analysed. Paper is supplemented with 30 pictures and 3 tables.
Promotion of middle age preschool children interest in handicrafts
Keywords: Skolas pedagoģija; Rokdarbi; Intereses; Pirmsskola; Sekmēšana