Noziedzīgu nodarījumu recidīvs - Saleniece, Sigita (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba tēma ir „Noziedzīgu nodarījumu recidīvs”. Recidīvs ir aktuāla parādība mūsdienu sabiedrībā, kas rodas neefektīvas kriminālsodu politikas rezultātā. Noziedzīgu nodarījumu recidīvs apdraud sabiedrības intereses. Krimināllikuma 27.pants definē recidīva jēdzienu. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt noziedzīgu nodarījumu recidīva institūtu Latvijā, salīdzināt to ar citu valstu tiesību aktiem un sniegt risinājumus, kas novērstu pastāvošās neskaidrības saistībā ar noziedzīgu nodarījumu recidīva regulējumu. Darbs sastāv no četrām nodaļām un divām apakšnodaļām. Pirmajā nodaļā izklāstīta noziedzīgu nodarījumu recidīva jēdziena vēsturiskā attīstība Latvijas teritorijā. Otrajā nodaļā apskatīts daudzējādības institūts un tā veidi. Trešā nodaļa veltīta recidīva jēdziena iztirzājumam un recidīva veidu raksturojumam. Ceturtajā nodaļā aprakstīts recidīva regulējums ārvalstīs. Atslēgas vārdi: noziedzīgu nodarījumu recidīvs, tīšs noziedzīgs nodarījums, sodāmības noņemšana vai dzēšana.

The name of Bachelor work is „Recidivism of criminal offences”. Recidivism is a topical phenomenon in today’s society, because of ineffective criminal policy. Recidivism of criminal offences endanger the public interest. Paragraph Nr.27 of Criminal Law defines recidīvism. The aim’s of Bachelor work are to investigate recidivism institute in Latvia, compare it with other national laws and give solutions how to resolve problems with recidivism institute in Latvia. The work consists of four chapters. The first chapter covers the concept of recidivism historical development in Latvia. The second chapter describes multiplicity institute and it’s types. In third chapter, Bachelor author analyse recidivism definition and types. The fourth chapter describes recidivism abroad regulation. The keywords: recidivism of criminal offence, intentional criminal offence, former conviction, aggravating circumstance of responsibility.
Recidivism of criminal offences
Keywords: Juridiskā zinātne