Haloterapija - Semjonova, Olga (Latvijas Universitāte, 2008)
KOPSAVILKUMS Arvien vairāk nespecifisko elpošanas orgānu sistēmas saslimšanu terapijā un profilaksē tiek izmantotas nemedikamentozas ārstēšanas metodes. Manuprāt, visinteresantākā no tādām metodēm, likās haloterapija jeb sāls kameras, kuras ir pilnīgi nekaitīgas kā pieaugušajiem, tā arī bērniem, un tādēļ gribējās tās papētīt tuvāk. Problēma šeit ir tāda, ka daudzi cilvēki uzticas tikai medikamentozai ārstēšanai, nepievēršot alternatīvām jeb netradicionālām ārstēšanas metodēm īpašu uzmanību. Taču jau vairākās vietās pasaulē, tostarp arī Latvijā tiek piedāvāta haloterapija, kura ar savām unikālajām īpašībām var aizvietot daudzus dārgus medikamentus. Darba mērķis bija uzzināt vairāk par haloterapiju kā nemedikamentozo ārstēšanas veidu un apsekot, cik daudz cilvēku apmeklēja haloterapijas istabu Jūrmalā ārstniecības centrā „RO – MED” 2007. gadā, lai novērotu haloterapijas izmanotašanas biežumu. Darba rezultāti ļauj izteikt pieņēmumu par ievērojamas iedzīvotāju daļas apmeklējumu un pozitīvu atsauksmi par haloterapijas rezultātiem.

SUMMARY Nonmedical treatment methods are used in the therapy and prevention of nonspecific respiratory tract diseases more and more frequently. Halotherapy or salt rooms obviously seem to be one of the most interesting methods, which is completely harmless for both grown–ups and children. Therefore I found it interesting to learn more about halotherapy. The problem is that many people trust only in medical treatment, not paying any attention to such therapies as halotherapy. This therapy has been offered in many places in the world as well as in Latvia. It can replace many expensive medications by its unique qualities. The aim of my work was to find out about halotherapy as a nonmedical way of treatment and.to do a survey on people who visited the room of halotherapy in Jurmala Medicine Center “RO - MED” in the year of 2007, to observe the frequently of the use of halotherapy. Results of my work let me propose that the greatest part of our society attends the rooms of halotherapy and find it very effective and healthy.
Halotherapy
Keywords: Farmācija