Metāla lūžņu vairumtirdzniecības otrreizējai pārstrādei uzņēmuma attīstības izvērtējums - Dubrovska, Līga (Latvijas Universitāte, 2007)
Uzņēmuma veiksmīgai darbībai nākotnē, ir svarīgi noteikt uzņēmuma patreizējo finansiālo stāvokli, tā izmaiņas pagātnē un attīstības tendences, lai savlaicīgi atklātu maksātnespējas draudus, noteiktu to cēloņus un iespējas maksātnespējas novēršanai. Darba mērķis ir izpētīt uzņēmuma “X” finansiālo noturību, noteikt kādi rādītāji raksturo to, salīdzināt uzņēmumu ar 2 konkurējošiem uzņēmumiem, kā arī uzņēmuma „X” priekšlikumu finansiālās noturības uzlabošanai izstrāde. Šī uzdevuma ietvaros tika noteikti tie rādītāji, kas ir saistīti ar uzņēmuma maksātspējas novērtēšanu un pēc pielikumā pievienotajiem uzņēmuma “X” finanšu pārskatu datiem veikta šo rādītāju aprēķināšana un analīze, kā arī salīdzināti iegūtie rādītāji ar uzņēmuma „Y” un uzņēmuma „Z” attiecīgajiem rādītājiem. Analīzes rezultātā ir izstrādāti priekšlikumi uzņēmuma „X” finansiālās noturības uzlabošanai. Maksātspēja, detalizētā analīze, attīstības prognozes.

For successful activity of enterprise in the future, it is important to detect enterprise’s present financial situation, it’s changes in the past and direction of development for timely detect the danger of insolvency, detect whys of danger and to find possibilities to prevent insolvency. Objective of work is to explore enterprise “X” financial stability, to detect, what’s indices characterize it, to compare enterprise with 2 competitive enterprises, as well as to frame propositions for improvement of financial stability. For these purposes was detected the indices, who is liked with enterprise solvency detection and with enterprise “X” data of financial statements help, who is added in appendant, calculated and analyzed these indices, as well as compared findings with enterprise “Y” and enterprise “Z” corresponding indices. Results of analyzes is proposals for improvement of enterprise “X” financial stability. Solvency, detailed analysis, prognoses of development.
Analysis of scrap wholesale for recycling enterprise solvency and its perspective of development
Keywords: Ekonomika