Bērnu hospitalizācijas iemesli laika periodā no 2012.-2015.gadam - Ozola, Iluta (Latvijas Universitāte, 2016)
Kā zināms, ik dienu ar neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu, ģimenes ārsta vai cita speciālista nosūtījumu, vai paši stacionārā ar sūdzībām ierodas pacienti, taču ik gadu šie iemesli mainās- kādas saslimšanas skaists pieaug, kādas samazinās. Ikvienam, jo sevišķi bērnu vecākiem ir svarīgi zināt, kādas tendences ik gadu pieaug, lai zinātu, kam ikdienā pievērst lielāku uzmanību- uzturam, fiziskām aktivitātēm, ikdienas paradumiem vai kam citam. Bakalaura darba tēma: „Bērnu hospitalizācijas iemesli laika periodā no 2012.- 2015. gadam”. Darba mērķis: Iegūt datus par bērnu hospitalizācijas iemesliem laika periodā no 2012. -2015. gadam. Pētījuma jautājums: Kādi ir bērnu hospitalizācijas iemesli laika periodā no 2012. līdz 2015. gadam? Darba gaitā tika veikts kvantitatīvais pētījums, tā instruments- dokumenta analīzes protokols (skat. 1.pielikums) x reģionālajā slimnīcā, pētot un analizējot pacienta slimības vēstures, lai noskaidrotu no 2012.- 2015. gadam stacionētu jauniešu hospitalizācijas iemeslus. Darbā tika analizēta zinātniskā literatūra par saslimšanām un biežākajiem iemesliem, kā dēļ tika veikta hospitalizēšana. Darbā tika izmantoti 26 literatūras avoti. Analizēta un darba tēmai piesaistīta tika Betijas Ņūmenas „Veselības aprūpes sistēmas teorija”. Darbs sastāv no teorētiskās un pētnieciskās daļas, 37 lpp, 7 pielikumiem, 9 attēliem, 1 tabulas Atslēgas vardi: hospitalizēšana, iemesli, pusaudži

As we know, every day with emergency medical service, familly doctor or any other specialists referrial, or stationary patients themselves come with complains, but every year thes reasons change – some sickness counts rises, some decreases. Everyone, especially parents of children should be important to know, what trends every year are increasing, to know, what should we attend more of our attention to – nutrition , physical activities, everyday habits or shell it be something else. Bachelor works theme : „The reasons of children being hospitalized from 2012.- 2015. year.”. The works purpose : To gain new date about the reasons of children being hospitalized in the time period from 2012.- 2015. year. The question of the research: What is the reasons of children being hospitalized in the time period from 2012.- 2015. year? In the process of the work there was made a quantitative research , its tool – analyze of a documents protocol (look. 1.annex) x regional hospital, researching and analyzing the history of patients sicknesses, to investigate the reasons of stationary hospitalized children from 2012.-2015.year. In the wrok it’s been analyzed information and data about the reasons of sickness and the most common reasons why there is a need of a hospitalization. The work contains 26 sources of literature. There’s been analyzed and the theme of the work has been tied to Betty Neuman – „System model”. The work consists of theoretical and research parts, 37 pages, 7 annexes, 9 images, 1 tables Key words: hospitalization, reasons, youth
The Reasons of Children Being Hospitalized from 2012.- 2015.Year
Keywords: Medicīna; Hospitalizācijas; Iemesli; Pusaudži; Slimības