Kustības vizuālā uztvere redzes lauka perifērijā - Pastare, Anna (Latvijas Universitāte, 2018)
Darbs ir uzrakstīts latviešu valodā, datorsalikumā uz 40 lapaspusēm. Tas satur 18 attēlus, 33 atsauces uz literatūras avotiem. Bakalaura darbā tika pētīta kustības vizuālā uztvere redzes lauka perifērijā dažādu faktoru ietekmē, ar perifēriju novērojot rotējošu ilūziju. Ar psihofizikālām metodēm tika noteikts kustības pāreju viduspunkts, pie kura notiek dominējošās kustības perifērijā pāreja no kustības pretēji pulksteņa rādītāja virzienam uz kustību pulksteņa rādītāja virzienā.

Bachelor’s thesis is written in Latvian on 40 pages on computer. It consists of 18 images, 33 references to literature sources. In this bachelor’s thesis motion visual perception in the peripheral field of vision affected by different factors is examined. With the use of psychophysical methods a midpoint of motion transition, where the transition of dominating movement in the peripheral field of vision turns from clockwise to counter-clockwise was estimated.
Visual perception of motion in peripheral visual field
Keywords: Fizika; kustības uztvere; uztvere redzes lauka perifērijā; iluzors efekts; spožums; kontrasts