Nasdaq Baltic kapitāla un parāda vērtspapīru tirgus un tā attīstības iespējas - Augulis, Kaspars (Latvijas Universitāte, 2020)
Bakalaura darba tēma ir „Nasdaq Baltic kapitāla un parāda vērtspapīru tirgus un tā attīstības iespējas”. Temata aktualitāti autors pamato ar relatīvi zemo vērtspapīru tirgus kapitalizāciju Latvijā un Baltijā kopumā, tirgus nozīmi valstu tautsaimniecībā un tā ietekmi ekonomiskās izaugsmes nodrošināšanā. Bakalaura darbā tiek analizēts akciju un parāda vērtspapīru tirgus teorētiskie aspekti un to nozīme ekonomikā, sākotnējā publiskā vērtspapīru piedāvājuma nozīme un sekundārais vērtspapīru tirgus. Tiek izpētīta Latvijas vērtspapīru tirgus līdzšinējā attīstība līdz Nasdaq Baltic izveidei, analizējot kopējo Nasdaq Baltic emitentu struktūru, akcentējot Latvijas tirgus daļu, identificējot un klasificējot kvantitatīvos un kvalitatīvos faktorus, kuri būtiski ietekmē Nasdaq Baltic vērtspapīru tirgus darbību un tā attīstības tendences. Bakalaura darba mērķis ir pamatojoties uz statistisko datu analīzi, veikt Nasdaq Baltic vērtspapīru tirgus attīstības un tā dalībnieku struktūras izpēti, identificēt vērtspapīru tirgus ietekmējošo faktoru raksturu un ietekmi, izstrādāt priekšlikumus Nasdaq Baltic kopējā tirgus tirgus attīstības pilnveidošanai nākotnē. Darbs sastāv no sastāv no 95 lappusēm un ietver 26 attēlus, 5 tabulas, un 1 formulu. Literatūras sarakstā ir 108 avoti.

The Bachelor's thesis is “Nasdaq Baltic Equity and Debt Securities Market and its Development Options”. Topic’s relevance is based on the relatively small capitalization of equity and debt securities market environment in Latvia and in the Baltic region as well, market’s influence on macroeconomics and impact on ensuring economic growth. Thesis contains the theoretical analysis of the frameworks measuring capital and debt securities market, initial and second public offering securities market significance, the development of the securities market in Latvia, and analyzing the overall structure of Nasdaq Baltic issuers to identify and classify quantitative and qualitative determinants that significantly affect the Nasdaq Baltic securities market and its development trends in future. The aim of the bachelor's thesis, based on the analysis of statistical data, is to identify the development of the Nasdaq Baltic equity and debt securities market and the structure of its participants, to identify the nature and impact of the determinants influencing the securities market, to determine recommendations for actions needed for the development and future prospects for the Nasdaq Baltic market. The thesis consists of 95 pages, and includes 26 figures, 5 tables, 1 formula. The literature list contains of 108 sources.
Nasdaq Baltic Equity and Debt Securities Market and its Development Options
Keywords: Ekonomika; kapitāla tirgus; finansējuma piesaiste; Nasdaq Baltic; akciju un korporatīvo obligāciju emisija; IPO