Lauksaimniecība Latvijā kā ārvalstu investīciju vide - Dupužs, Oskars (Latvijas Universitāte, 2013)
Ārvalstu tiešās investīcijas ir svarīgs valsts attīstības priekšnosacījums. Latvijā viena no perspektīvām nozarēm šo investīciju piesiastē ir lauksaimniecība. Darba mērķis ir izpētīt lauksaimniecības vidi Latvijā un sniegt priekšlikumus nozares iespējamiem uzlabojumiem ar ārvalstu tiešo investīciju palīdzību. Darbs sastāv no trīs daļām. Pirmajā daļā teorētiski aplūkota ārvalstu tiešo investīciju būtība, tās veicinošie faktori un ietekme uz ekonomiku. Otrajā daļā aplūkota pašreizējā situācija lauksaimniecībā un ārvalstu tiešo investīciju sektorā Latvijā. Trešajā daļā pētīti konkrēti uzņēmumi un intervēti speciālisti, kas saistīti ar lauksaimniecību un/vai investīcijām. Atslēgvārdi: ārvalstu tiešās investīcijas, investīciju vide, lauksaimniecība, graudkopība, lopkopība, mežsaimniecība.

Foreign direct investment is an important prerequisite for national development. Latvian one of the most promising sectors of these investments is agriculture. The aim is to explore the Latvian agricultural environment and to make proposals for the possible improvement of agricultural field with help of foreign direct investment. The work consists of three parts. The first part describes the theory of foreign direct investment nature, the contributing factors and the impact on the economy. The second part describes the current situation of agriculture and foreign direct investment sector in Latvia. The third part examines the companies and were interviewed specialists in connection with agriculture and / or investments. Keywords: foreign direct investment, investment environment, business environment, agriculture, grain farming, farming, forestry.
Agricultura in Latvia as Foreign Investment Enviroment
Keywords: Vadībzinātne