Kustību rotaļas valodas attīstībai 3-4 gadus veciem bērniem - Šteinfelde, Ilze (Latvijas Universitāte, 2024)
Kvalifikācijas darba “Kustību rotaļas valodas attīstībai 3-4 gadus veciem bērniem” autore ir Ilze Šteinfelde. Darba mērķis: kustību rotaļu kopuma izveide 3-4 gadus vecu bērnu valodas attīstībai rotaļnodarbībās. Pētījuma gaitā tika izveidots bērnu valodas prasmju testēšanas protokols ar kuru fiksēt 3-4 gadus vecu bērnu valodas prasmes pirms un pēc kustību rotaļu kopuma integrēšanas, kurš arī tika izveidots pētījuma ietvaros. Iegūtie rezultāti liecina par to, ka izveidotais kustību rotaļu kopums veicina 3-4 gadus vecu bērnu valodas prasmju attīstību. Darbs sastāv no 48 lappusēm. Darbā ietverti 10 attēli, 1 pielikums un 19 bibliogrāfiskās vienības.

The author of the qualification paper "Movement games for language development for 3-4-year-old children" is Ilze Šteinfelde. The purpose of the work: creation of a set of movement games for the language development of 3-4 year old children in play lessons. In the course of the research, a protocol for testing children's language skills was created, with which to record the language skills of 3-4-year-old children before and after integration of a set of movement games, which was also created as part of the research. The obtained results show that the created set of movement games contributes to the development of language skills of 3-4-year-old children. The work consists of 48 pages. The work contains 10 images, 1 appendix and 19 bibliographic items.
Movement games for language development for 3-4 year old children
Keywords: Izglītības zinātnes; pirmsskola; kustību rotaļas; rotaļas; valoda; valodas prasmju attīstība