Tiesiskās aizsardzības līdzekļu piemērošanas problemātika - Ivanova, Irēna (Latvijas Universitāte, 2022)
Tiesiskie aizsardzības līdzekļi ir ļoti svarīgi tiesiskām attiecībām, jo var pasargāt personu no zaudējumiem, mazināt nelabvēlīgas sekas citas personas prettiesiskas rīcības rezultātā. Šādi tiesiskie aizsardzības līdzekļi ir iekļauti dažādos likumos, bet autore vēlas konkrēti izpētīt LR Civillikumā ietvertos. Darba autore savā darbā vēlas apskatīt un noskaidrot, vai LR Civillikumā ietvertie tiesiskās aizsardzības līdzekļi ir atbilstoši šī brīža situācijai, vai tie ir pietiekami efektīvi un vai tos ir nepieciešams modernizēt. Darba mērķis ir tiesiskās aizsardzības līdzekļu izpēte un piemērošanas problēmjautājumu konstatēšana un priekšlikumu sniegšana to risināšanai. Darbā tika izmantota analītiskā metode, pētot juridisko literatūru, LR Civillikumu, tiesu nolēmumus un citu literatūru un avotus, un salīdzinošā metode, salīdzinot Latvijas tiesu praksi.

Remedies are very important for legal relationships, as they can protect a person from harm, reduce the negative consequences of another person's illegal actions. Such remedies are included in various laws, but the aurore wishes to specifically investigate those contained in the Civil Law of the Republic of Latvia and the Civil Procedure Law of the Republic of Latvia. In her work, the author wants to look at and find out whether the legal remedies included in the Civil Law of the Republic of Latvia and the Civil Procedure Law of the Republic of Latvia are in accordance with the current situation, whether they are sufficiently effective and whether they need to be modernized. The aim of the work is to study the remedies and to identify the problems of application and to provide proposals for their solution. The analytical method was used in the study, studying the legal literature, the Civil Law of the Republic of Latvia and the Civil Procedure Law of the Republic of Latvia, court rulings and other literature and sources, and the comparative method comparing Latvian court practice.
Application problems of legal remedies
Keywords: Juridiskā zinātne; tiesiskās aizsardzības līdzeklis; Civillikums; zaudējumi; morālais kaitējums; līgumsods nokavējuma procenti