Telpiska stimula ietekme uz redzes atmiņu - Jansone-Bukāte, Felicita (Latvijas Universitāte, 2007)
Bakalaura darbs sarakstīts uz 38 lapaspusēm, satur 25 zīmējumus, izmantots 21 literatūras avots. Darba mērķis ir noskaidrot telpiska stimula ietekmi uz redzes atmiņu. Eksperimentā pierādīts, ka telpiskam stimulam ir ietekme uz redzes atmiņu. Veicot redzes atmiņas uzdevumu bez laika ierobežojumiem, no sešiem vienkāršiem attēliem subjekti spēja atcerēties 4,4±0,2 attēlus, un no sešiem telpiskiem attēliem spēja atcerēties 3,6±0,2 attēlus. Salīdzinot iegūtos rezultātus par pareizi sniegtajām atbildēm un par pareizo secības atcerēšanos neatkarīgi no attēlu sarežģītības, pierādīts, ka redzes atmiņas kapacitāte ir atkarīga no uzdevuma veida. Veicot redzes atmiņas uzdevumu gan vienkāršiem attēliem, gan telpiskiem attēliem, iegaumēšanas laikam palielinoties, palielinās pareizi sniegto atbilžu skaits. Atslēgvārdi: Redzes atmiņa, vienkāršs stimuls, telpisks stimuls.

Bachelor thesis is written in Latvian. It contains 38 pages, 25 figures and 21 references. Bachelor work purpose is to evaluate the influence of spatial stimulus on visual memory. This work proves that there is a influence of spatial stimulus on visual memory. From six simple images, subjects were able to remember 4,4±0,2, and from six spatial images 3,6±0,2. Comparing results about correctly given answers and about correctly given answers by sequence, there is evidence that capacity of visual memory depends on type of task. The number of correct answers in tasks with simple and spatial stimulus increases with the increasing time of memorizing. Keywords: visual memory, simple stimulus, spatial stimulus.
Spatial stimulus effect on visual memory
Keywords: Fizika