Iedzīvotāju ar dzirdes traucējumiem bibliotekārā apkalpošana - Sināte, Gaida (Latvijas Universitāte, 2006)
Bakalaura darbā „Iedzīvotāju ar dzirdes traucējumiem bibliotekārā apkalpošana” aplūkotas nedzirdīgo lasītāju iespējas lietot bibliotēku. Bakalaura darbs sastāv no piecām nodaļām, kurās apkopoti teorētiskie pētījumi, ieteikumi un praktiskie piemēri par nedzirdīgo bērnu fiziskiem un psiholoģiskiem traucējumiem, cilvēku ar dzirdes traucējumiem izglītības un bibliotekārās apkalpošanas vēsture un bibliotekārais darbs nedzirdīgo bērnu skolu un publiskajās bibliotēkās. Empīriskā pētījuma nodaļā analizēta bibliotēkas loma nedzirdīgo cilvēku dzīvē Latvijā. Pētījums būs noderīgs bibliotēku speciālistiem, studentiem, kuri apgūst mācību kursu par lasītāju grupu bibliotekāro apkalpošanu, speciālo skolu pedagogiem, nedzirdīgo bērnu vecākiem, un to var izmantot arī visi pārējie interesenti, kuri vēlas uzzināt vairāk par nedzirdīgo pasauli.

Facilities of the hearing impaired to use a library are considered in the bachelor paper “Library Service to the Deaf and Hearing Impaired”. The bachelor paper consists of five chapters, in which theoretical studies, suggestions and practical examples on the deaf children physical and psychological defects, history of the hearing impaired education and library service and library work in the deaf children schools and public libraries are summarized. The role of a library in lives of the deaf in Latvia is analyzed in the chapter of empiric research. The research will be applicable for the library specialists, students who study the course on library service for readers groups, special schools pedagogues, parents of the deaf children, and it can be used by any other who are interested to learn more about the deaf world.
Library Service to the Deaf and Hearing Impaired
Keywords: Komunikācijas zinātne