Homeopātisko zāļu aprite Jelgavas "Galma aptiekā" - Majevska, Tatjana (Latvijas Universitāte, 2019)
Homeopātija ir alternatīvās medicīnas veids, ko 18. gadsimta beigās radījis vācu ārsts Zāmuels Hānemanis, piedāvājot ārstēt pacientus ar ļoti atšķaidītiem preparātiem. Pamatojoties uz paša Hānemaņa izvirzītu aksiomu, homeopātijā praktizē "līdzīgā ārstēšanu ar līdzīgo". Homeopātijā ņem vērā katra pacienta saslimšanas individuālos simptomus. Ārsts homeopāts pacientiem ar vienādiem simptomiem var izrakstīt pilnīgi atšķirīgus homeopātiskos preparātus, jo homeopātija ārstē cilvēku kopumā. Darba mērķis bija noskaidrot homeopātisko līdzekļu apriti Jelgavas „Galma aptiekā“ laika periodā no 01.01.2018. līdz 31.12.2018. Pētījumā tika noskaidrots, ka vispārdotākie homeopātiskie līdzekļi bija Crataegus cpl. 80,0 un Crataegus cpl. 10,0 tabletes, Chelidonium D1 80 mL un 40 mL, Cantharis cpl. 40,0 un Avena cpl. 10,0.

Homeopathy is a type of alternative medicine created by German physician Samuel Haneman at the end of the 18th century, offering patients with highly diluted preparations. Based on the axiom set by Haaneman himself, homeopathy is practicing "similar treatment with similar". Homeopathy takes into account the individual symptoms of each patient's disease. A homeopath doctor can prescribe completely different homeopathic remedies for patients with the same symptoms because homeopathy treats a person as a whole. The aim of the thesis was to find out about the circulation of homeopathic remedies in SIA „Inuleks“ Jelgava “Galma pharmacy” during the period from 1 January 2018 to 31 December 2018. The study found that the most popular homeopathic remedies were Crataegus cpl. 80.0 and Crataegus cpl. 10.0 tablets, Chelidonium D1 80 mL and 40 mL, Cantharis cpl. 40.0 and Avena cpl. 10.0.
Homeopathic medicinal product circulation in Jelgava “Galma pharmacy” Homeopathic medicinal product circulation in Jelgava “Galma pharmacy”
Keywords: Farmācija; homeopātija; aptieka; aprite; alternatīvā medicīna