Antidizaina izpausmes 21.gadsimtā grafiskajā dizainā - Pepsis, Mareks (Latvijas Universitāte, 2022)
Kārtība un likumi ir tas, ar ko cilvēks sastopas savā ikdienā, bet pēc ilgas stagnācijas - kādam tas apniks. Šajā brīdī sākas haosa valdības periods, un katrā nozarē tās realizējas savādi. Dizainā šīs brīdis tika nosaukts ar provokatīvo vārdu - antidizains. To parādību nevar nosaukt par stilu, antidizains ir ideja, vēlme mainīt noteikumus un izveidot estētisko ideju reprezentāciju, izmantojot visus pieejamos līdzekļus. Dizaineri, kas veido šādus darbus perfekti apzinās ar to, ko viņi dara un speciāli iznicina noteikumus un rāda dizaina darbus, kas izskatās svaigi, provokatīvi tiešām pievērš cilvēku uzmanību. Atslēgvārdi: antidizains, dizains, plakāts, ideja, provokācija.

Order and rules are what people encounter in their daily lives, but after a long period of stagnation, someone gets bored of it. At this point, a period of chaos in government begins, and in each sector they are realised in their own way. In design, this moment has been given the provocative name of anti-design. The phenomenon cannot be called a style; anti-design is an idea, a desire to change the rules and to create an aesthetic representation of an idea, using all the means available. The designers who create these works are perfectly aware of what they are doing and they specifically break the rules and show design works that look fresh, provocative and really catch people's attention. Keywords: anti-design, design, poster, idea, provocation.
Expressions of Anti-Design in 21st Century in Graphic Design
Keywords: Mākslas zinātne; Antidizains; dizains; plakāts; provokācija; ideja