Grāmatvedības politikas izpēte, analīze un pilnveidošana SIA Nuko - Liniņa, Karīna (Latvijas Universitāte, 2017)
Diplomdarba mērķis - izpētīt, novērtēt SIA Nuko izstrādāto grāmatvedības politiku un sniegt ieteikumus par grāmatvedības politikas pilnveidošanu. Darbā tiek ietvertas trīs daļas. Pirmajā nodaļā tiek apskatīta grāmatvedības politikas teorija. Otrajā nodaļā SIA Nuko vispārējs raksturojums un grāmatvedības organizācija. Trešajā nodaļā tiek veikta SIA Nuko grāmatvedības uzskaites politikas analīze, un politikas novērtējums. Darba gaitā tiek izstrādāti un izteikti priekšlikumi SIA Nuko grāmatvedības politikas un organizācijas dokumentu un pilnveidošanai. Diplomdarba izstrādē tika izmantoti LR likumi, SGS, mācību un populārzinātniskās grāmatas un interneta resursi, uzņēmuma grāmatvedības organizācijas dokumenti. Diplomdarba apjoms: 66 lappuses, 6 tabulas, 7 attēli un 3 pielikumi

The aim of the Diploma paper is to explore, evaluate Ltd Nuko develop accounting policies and make recommendations on the development of accounting policies. Diploma paper consists of three parts. In the first part is given theory about the accounting policy. The second part consists of general profile of the Ltd Nuko and organizitation of the accounting system at the company. In the third part there is the analysis of the accounting policy and policy evalution at the Ltd Nuko. During analysis there are given and proposed suggestions how to improve the accounting policy and organization of the documentation at the Ltd Nuko. Due to preparing the Diploma paper, there were used legislation of the Republic of Latvia, IAS, school and popular science books, internet resources, accounting documentation of the Ltd Nuko. Diploma paper volume - 66 pages, 6 tables, 7 pictures, 3 appendixes.
Accounting policy study, analyis and improvement Ltd Nuko
Keywords: Ekonomika; grāmatvedības organizācija; organizācijas dokumenti; grāmatvedības politika; analīze