SIA „E Lats” finansiālā stāvokļa analīze un novērtējums - Mūrniece, Linda (Latvijas Universitāte, 2008)
Diplomdarba mērķis ir veikt SIA „ E Lats” finansiālo rādītāju analīzi un izstrādāt priekšlikumus SIA „ E Lats” finansiālā stāvokļa uzlabošanai un stabilizēšanai uzņēmuma tālākai attīstībai. Tika apskatīti un izanalizēti tādi finanšu analīzes radītāji kā rentabilitāte, likviditāte, maksātspēja un aktivitāte. Tika veikta uzņēmuma horizontālā un vertikālā analīze, iegūtie dati salīdzināti ar tādā pašā sfērā darbojošos uzņēmumu. Diplomdarba aprēķiniem tika izmantoti uzņēmumu gada pārskata dati par 2004., 2005., 2006. gadu. Rezultātā tika gūts priekšstats par SIA „ E Lats” finansiālo stāvokli un piedāvāti priekšlikumi finansiālā stāvokļa uzlabošanai. Atslēgvārdi: Finanšu analīze, rentabilitāte, likviditāte, maksātspēja, aprite.

The aim of this graduation paper is analysis of “ E Lats” Ltd. financial situation and to develop motion of “ E Lats” Ltd. financial situation perfection and stabilization for the future. There were analyse data like profitability, liquidity, ability, turnover. There were horizontal and vertical analyses, and these data were compare with another company which work in area like “ E Lats” Ltd. For calculation was data from company annual reports from year 2004, 2005, 2006. In results author see the financial situation of “ E Lats” Ltd. and author offer some motions for perfection. Keywords: Financial analysis, profitability, liquidity, ability, turnover.
Analysis and evaluation of „E Lats” Ltd
Keywords: Ekonomika