Transportēšanas reisu uzskaites sistēmas automātiska ģenerēšana - Ogņeva, Alīna (Latvijas Universitāte, 2013)
Darbā ir rasta atbilde uz jautājumu - Vai ir iespējams iegūt funkcionējošu informācijas sistēmu tīmekļa vietnē neuzrakstot nevienu koda rindiņu. Standarta variantā, pēc sistēmas datu bāzes modelēšanas, seko ilgs un darbietilpīgs process – programmēšana, kas sevī ietver sistēmas funkcionalitātes, lietotāju saskarnes realizēšanu un konfigurāciju. Lai noskaidrotu, vai ir iespējams šo procesu neveikt, tiek izmantoti un savā starpā salīdzināti divi datu bāzes mājas lapas automātiskas ģenerēšanas rīki: Zoho Creator. un clearString. Kā pamats tiek izmantota datu bāze – Transportēšanas reisu uzskaite. Gala rezultātā tiek iegūta Transportēšanas reisu uzskaites sistēma tīmekļa vietnē. Darbs sastāv no 42 lapām.

This work answers to a question – Is it possible to get web information system that is funkcionating properly whitout writing any code line. After system database modeling next laborious and time-consuming process is – coding, whitch includes system funkcionality, user interface coding and configuration. Database driven website automatic generating tools: dbQwikSite and Zoho Creator. are used and compared to each other to test, is it possible to skip that process. As a basis is used databese – Transportation trip tracking system. Ultimately Transportation trip tracking system website is obtained. Work consists of 42 pages.
Automatic generation of transportation trip tracking system
Keywords: Datorzinātne