Komponentu izmaiņu vadīta testēšana - Streičs, Reinis (Latvijas Universitāte, 2014)
Nepārtrauktā integrācija, ar to saprotot atsevišķa komponenta iekļaušana kopējā sistēmā spējās izstrādes metodoloģijā, ir efektīva līdz brīdim kamēr pirmkoda bāze ir maza, nav biežas izmaiņas pirmkodā. Palielinoties projektu skaitam, pirmkoda bāzes lielumam, veicot jebkuras izmaiņas izstrādātājam strādājot pēc spējās izstrādes metodoloģijas ir jābūt pārliecinātam, ka viņas izmaiņas nav salauzušas lietotnes funkcionalitāti. Lai pēc iespējas ātrāk uzzinātu rezultātus par veiktajām izmaiņām pirmkodā tiek piedāvāts izstrādāt sistēmu, kas izsauktu tikai to testu kopu kur ir skārušas izmaiņas. Izmantojot komponentu izmaiņu vadīto testēšanu ir iespēja patrināt testēšanas laiku sistēmā kopumā, kas ļautu uzlabot stāvokli sistēmā. Darbā tiek izmantot gūtā pieredze un statistikas dati no uzņēmuma C.T.Co. Atslēgvārdi: Nepārtrauktā integrācija, Spējā programmatūras izstrāde, Testēšana, Automatizācija

Continuous integration is effective while codebase is small, updates aren't too frequent, and testing time is reasonable. With the increased number of projects, bloating of source code, system becomes more disordered. We are facing problems like sporadic code submits; full test suite goes 48 hours. Problems, that should have been solved by continuous integration. By using component change based testing we could accelerate testing of whole system and improve whole situation. Keywords: Continuous integration, Agile development, Testing, Automation
Component change based testing
Keywords: Datorzinātne