Somu un igauņu modernās mūzikas grupu koncertdarbība Latvijā: analītisks un statistisks pētījums par 2010. – 2012. gadu - Marcinkēviča, Elīna (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darbs „Somu un igauņu modernās mūzikas grupu koncertdarbība Latvijā: analītisks un statistisks pētījums par 2010.-2012.gadu” ir par somu un igauņu grupu un mūziķu koncertdarbību Latvijā no 2010. līdz 2012.gadam. Lai gan Latvijā ir plaša un aktīva pašmāju mūzikas dzīve, arvien biežāk ir sastopami ārvalstu mūziķu koncerti. Tieši šī iemesla dēļ darba autors apskata divu citu valstu- Somijas un Igaunijas- mūziķu koncertdarbību trijos Latvijas mūzikas klubos „Fontaine Palace”, „Nabaklab” un „Melnā Piektdiena”. Šī darba pamatmērķis ir apkopot un izanalizēt iegūto informāciju par somu un igauņu mūzikas grupām un mūziķiem, kas uzstājušies iepriekš minētajā laika periodā un mūzikas klubos. Darbs sastāv no 3 daļām. Darba pirmajā daļā autors apskata mūzikas klubus, kuros koncertējušās somu un igauņu mūzikas grupas un mūziķi no 2010.-2012.gadam. Otrajā daļā tiek iepazīstināts ar mūzikas grupām, kas minētajā laika periodā uzstājās kādā no trijiem mūzikas klubiem, kā arī tiek iedalīti pēc to spēlētā mūzikas stila. Trešajā daļā autors apkopo, salīdzina un analizē visus iegūtos datus. Darba nobeigumā, t.i. secinājumos, autors apkopo iegūto informāciju un izdara secinājumus par darba gaitā uzzināto. Atslēgvārdi: mūzika, Somija, Igaunija, mūzikas klubi, koncertdarbība.

The bachelor degree assignment „Finnish and Estonian modern music band concerts in Latvia: analytical and statistical work about 2010.-2012.year” is about Finnish and Estonian band and musician concerts in Latvia from year 2010 to 2012. Although Latvia has its own large and active music life, more often occur foreign musican concerts. And thats why, author, of present work, analyzes two other country – Finnland and Estonians- musician concerts in three Latvian music clubs „Fontaine Palace”, „Nabaklab” and „Melnā Piektdiena”. The basic object of the work is to gather and analyze obtained information about Finnish and Estonians bands and musicians, who performed in previously already mentioned period of time. The work is set out in 3 parts. The first part is devoted to the music clubs, in which performed these Finnish and Estonians bands and musicians from year 2010 to 2012. In the second part is about music bands and musicians, who, in previously already mentioned time, performed in one of the three music clubs, and also they are grouped by the music styles they are playing. In third part author sums up, compares and analyzes information. In the end of the work, that is conclusions, author sums up all the gathered information and makes conclusions about the information it found out during the work process. Key words: music, Finnland, Estonia, music clubs, concerts.
Finnish and Estonian Modern Music Band Concerts in Latvia: Analytical and Statistical Work from 2010 till 2012
Keywords: Valodniecība