Efektīva arābu valodas apguve mobilajās lietotnēs - Frica, Megija (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura darbā ''Efektīva arābu valodas apguve mobilajās lietotnēs'' tiek pētīta arābu valodas apguve mobilajās lietotnēs. Šī darba mērķis ir aplūkot efektīvas arābu valodas apguves metodes, kuras ir iespējams izmantot arābu valodas apguves mobilajās lietotnēs. Mūsdienās ļoti strauji pieaug pieprasījums pēc viedtālruņiem, cilvēki aizvien vairāk izmanto tieši mobilās lietotnes, tāpēc pieaug arī pieprasījums pēc valodas apguves mobilajām lietotnēm. Mobilās lietotnes ir iespējams lietot neatkarīgi no atrašanās vietas un laika, kas ir liels ieguvums valodu apguvē, sevišķi arābu valodas apguvē. Sākotnēji pirmajā nodaļā tiek pētīta valodas apguves metodoloģija, kādu ir iespējams pielāgot arābu valodas apguvē, kā arī valodas apguves mobilajās lietotnēs. Šī darba otrajā nodaļā tiek veikts pētijums, kur tiek pētītas arābu valodas apguves lietotnes, kuras ir pieejamas GooglePlay tirgū. Kopumā tiek pētītas 4 lietotnes - Learn Arabic language and alphabet for free (Language Drops), Learn Arabic - 15,000 Words (FunEasyLearn), Learn Arabic. Speak Arabic (ATi Studios), Learn Arabic Free (InnovationApps) – visas ir vienlīdz populāras lietotnes. Papildus šim, tiek veikts pētijums, kur vietējie lietotāji sniedz detalizētas atsauksmes, lietojot šīs lietotnes. Apkopojot gan pirmās daļas iegūto informāciju, gan otrās daļas pētijuma rezultātus, ir iespējams izstrādāt efektīvāko arābu valodas apguves piemēru mobilajā lietotnē, kurš tiks izstrādāts trešajā nodaļā. Balstoties uz šī pētijuma rezultātiem, ir iespējams secināt, ka mobilās lietotnes izmantošana veicina arābu valodas apguvi, uztur interesi par valodu un motivāciju mācīties.

The bachelor's thesis "Effective Arabic Language Learning in Mobile Applications" studies Arabic language learning in mobile applications. The aim of this work is to look at effective Arabic language learning methods that can be used in Arabic language learning mobile applications. Nowdays, the demand for smartphones is growing very rapidly, people are increasingly using mobile applications, so the demand for language learning mobile applications is also growing. Mobile applications can be used regardless of location and time, which is a great benefit for language learning, especially for learning Arabic. The first chapter examines language learning methodology which can be adapted to Arabic language learning, as well as language learning in mobile applications. In the second chapter of this work, a study is conducted, which examines the Arabic language learning applications available in the GooglePlay market. A total of 4 applications are being studied - Learn Arabic language and alphabet for free (Language Drops), Learn Arabic - 15,000 Words (FunEasyLearn), Learn Arabic. Speak Arabic (ATi Studios), Learn Arabic Free (InnovationApps) - all are equally popular applications. In addition to this, a study is being conducted, where local users provide detailed feedback using these applications. By summarizing both the information obtained in the first part and the results of the research of the second part, it is possible to develop the most effective example of learning Arabic in a mobile application, which will be developed in the third chapter. Based on the results of this study, it is possible to conclude that the use of a mobile application facilitates learning the Arabic language, maintains interest in the language and motivation to study.
Effective Arabic Language Learning in Mobile Applications
Keywords: Āzijas studijas; arābu valodas apguve; mobilās lietotnes; efektīva valodas apguve; Arabic language learning; mobile applications