3-4 gadus vecu bērnu iztēles attīstības sekmēšana gleznošanā - Rečkalova, Tatjana (Latvijas Universitāte, 2020)
Pētījuma tēma: 3-4 gadus vecu bērnu iztēles attīstības sekmēšana gleznošanā Darba autors: Tatjana Rečkalova Darba vadītāja: Mg.paed. Ineta Aizporiete Pētījuma mērķis: teorētiski izzināt un praktiski pārbaudīt 3-4 gadīgu bērnu iztēles attīstības sekmēšanas iespējas gleznošanā. Darba uzdevumi: •teorētiski analizēt pedagogu un psihologu atziņas par iztēles attīstības sekmēšanu; •izpētīt 3-4 gadu vecuma bērnu iztēles attīstības sekmēšanas iespējas gleznošanā; •praktiski pārbaudīt teorētiskās atziņas empīriskajā pētījumā un analizēt iegūtos rezultātus. Atslēgas vārdi: 3-4 gadus vecs bērns, vizuālās mākslas nodarbības, gleznošana, iztēle. Pētījuma bāze: Rīgas ‘’x” pirmsskolas izglītības iestāde, piedalās 8 otrās jaunākās grupas bērni. Teorētiskais pētījums galvenokārt balstas uz B.Frīdenbergas, V. Hibneres, R. Fišera, R. Bebre, Z.Kagaines, I.Briškas un citu autoru darbiem. Darba apjoms: 39 lappuses, 11 attēli, 2 tabulas, 8 pielikumi

Theme: Promoting the development of the imagination of 3-4 year old children by drawing. Thesis author: Tatyana Rechkalova Thesis supervisor: Mg. paed. Ineta Aizporiete Research aim: to learn the furtherance possibilities of 3-4 years – old children’s imagination development by drawing. Research tasks: •analyze pedagogical and psychological sources about furtherance of imagination development; •research the development of the imagination of 3-4 year old children by drawing •compare and analyze the obtained results. Key words: 3-4 year old children, drawing, visual arts lessons, imagination Research base: Riga “X” preschool authority, eight children from the second youngest group. Research of this qualification work is mostly based on B.Fridenbergas, V. Hibneres, R. Fisher, R. Bebre, Z. Kagaines, I. Briškas and other authors material. The amount of work: 39 Pages, 11 photos, 2 tables and 8 attachments.
Promoting the development of the imigination of 3-4 year old children by drawing
Keywords: Pedagoģija; 3-4 gadus vecs bērns; vizuālās mākslas nodarbības; gleznošana; iztēle