Mantisko zaudējumu atlīdzināšanas priekšnoteikumu konstatēšanas problēmas administratīvajā procesā - Steinerts, Mārtiņš (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darbā “Mantisko zaudējumu atlīdzināšanas priekšnoteikumu konstatēšanas problēmas administratīvajā procesā”, izpētīta Latvijas Republikas Administratīvo tiesu prakse par mantiskajiem zaudējumiem un izvirzīti iespējamie priekšnosacījumi to atlīdzināšanai. Darba ietvaros pētīta prakse par atrautās peļņas atlīdzināšanu un sīkāk apskatīta atrautās peļņas atlīdzināšana publisko iepirkumu lietās. Tāpat analizēti tiesu nolēmumi par negūtās darba samaksas atlīdzināšanu un ar tās apjoma noteikšanu saistītie jautājumi, kā arī izpētīti galvenie problēmjautājumi, kas saistīti ar juridiskās palīdzības izmaksu atlīdzināšanu administratīvajā procesā. Pētījuma veikšanai tika izskatīti 144 tiesu nolēmumi par atrautās peļņas atlīdzināšanu administratīvajā procesā, kā arī 109 tiesu nolēmumi par negūtās darba samaksas atlīdzināšanu, lai konstatētu ar šiem zaudējumu veidiem saistītos problēmjautājumus.

Bachelor thesis “Material loss refunding perequisites detection problems in administrative process” shows research of Administrative court case law in Republic of Latvia about material loss and this study determines possible perequisites for refunding material loss. This study shows analysis of lost profit refunding and lost profit refunding in public procurements have been analyzed in more detailed view. Study also shows analysis of lost salary refunding and discovers main issues of legal services fees refunding in Administrative process. 144 cases about refunding of lost profit and 109 cases about refunding of lost salary have been analysed to discover main related issues.
Material loss refunding perequisites detection problems in administrative process
Keywords: Juridiskā zinātne; mantisko zaudējumu atlīdzināšana; atrautā peļņa; negūtā darba samaksa; juridiskās palīdzības izmaksas