Iekšējā kontroles sistēma SIA "X" līzinga un faktoringa pakalpojumu sniegšanas procesos - Nurmuhamatovs, Artjoms (Latvijas Universitāte, 2014)
Par maģistra darba tēmu tika izvēlēta iekšējās kontroles sistēmas izpēte pie līzinga un faktoringa pakalpojumu sniegšanas. Līzinga un faktoringa pakalpojumu sniegšana ir saistīta ar apjomīgu līdzekļu apgrozību. Katrs darījums ir pakļauts riskam, ka pakalpojums netiks pilnā mērā apmaksāts. Tāpēc uzņēmumam, kas nodarbojas ar līzinga un faktoringa pakalpojumu sniegšanu ir nepieciešams izstrādāt efektīvu iekšējās kontroles sistēmu. Darba mērķis ir veikt SIA „X” iekšējās kontroles sistēmas izpēti līzinga un faktoringa pakalpojumu sniegšanas procesos, novērtēt procesu atbilstību darbā pētītajām iekšējās kontroles sistēmas teorētiskajām prasībām un izstrādāt priekšlikumus iekšējās kontroles sistēmas uzlabošanai līzinga un faktoringa pakalpojumu sniegšanas procesos. Darba apjoms ir 88 lpp. Darbā iekļauti 3 attēli un 6 tabulas. Atslēgas vārdi: iekšējā kontrole, līzings, faktorings, kontroles vide, kontroles pasākumi, risku novērtēšana, informācija un komunikācija, uzraudzība.

The theme of the Master Thesis was chosen the internal control system in the factoring and leasing service processes. Leasing and factoring services is associated with large-scale circulation of money. Each transaction is subject to the risk that the service will not be fully paid. Therefore, the company, which is engaged in the leasing and factoring services need to develop an effective system of internal control. The objective is to research the Ltd. "X" internal control system in the leasing and factoring service processes evaluate how it corresponds to the theoretical demands of the internal control system researched by the paper, and develop proposals to improve the internal control system in the leasing and factoring service processes. Research volume is 88 pages. 3 pictures and 6 tables have been included there. Keywords: internal control, leasing, factoring, control environment , control activities, risk assessment , information and communication, monitoring .
Ltd."X" internal control system in the leasing and factoring service processes
Keywords: Ekonomika