Sieviešu un vīriešu tēlu reprezentācija Augustas Damanskas stāstos. - Fedorenkova, Veronika (Latvijas Universitāte, 2021)
Darbs ir veltīts tēlu reprezentācijas izpētei Augustas Damanskas stāstos. Darba mērķis – noteikt gendera sistēmas transformāciju Augustas Damanskas stāstos. Īpaša uzmanība tiek pievērsta terminam “genders”. Darba autore, pamatojoties uz zināmiem gendera analīzes metodiem, noskaidro sieviešu un vīriešu gendera stereotipu transformāciju un nobīdi, A. Damanskas pasaules gendera ainas atbilstības pakāpi tradicionālai pasaules gendera ainai. Pētījums var ieinteresēt filologus, kuri nodarbojas ar gendera analīzi un sieviešu literatūru, kā arī visus lasītājus, kurus interesē šis temats.

This bachelor paper is devoted to the study of characters representation in the stories of Augusta Damanskaya. The aim of the work is to reveal gender system transformation in the stories of A. Damanskaya. Particular attention is paid to the term “gender”. According to known gender analysis methods, the author defines mobility and transformation of male and female gender stereotypes, the degree of correspondence of gender advertisement in the works of A. Damanskaya to the traditional gender advertisement. Current study may interest philologists involved in gender analysis and women’s literature, as well as anyone interested in this issue.
Representation of Female and Male Images in the Short Stories by Augusta Damanska.
Keywords: Valodniecība; Августа Даманская; образная репрезентация; гендерная поэтика; женская литература; гендерная картина мира