Latweeschu Pahtaru-Grahmata [Latviešu Pātaru Grāmata] - Adolphi, Heinrich (Jahnis Wridriķķis Steffenhagen, 1782)
Latviešu Pātaru Grāmata, Uz visiem Laikiem. Svētām Dienām, un ikviena Cilvēku Vajadzibas un Būšanas visiem Kristigiem Latviešiem par Labumu sataisita un no jauna Rakstos iespiesta. Teksts latviešu valodā. Vairāki virsraksti paralēli latviešu un vācu valodā. Luterāņu lūgšanu grāmata. Fraktūra. Signatūra. vecajā ortogrāfijā. Kustods. Satura rādītājs: "Teutssches Regisster über die Gebete" vācu val. un "Lettissches Regisster" 179.–182. lpp. Piel. titlp. un nos.: "Der kleine Catechissmus, D. MARTINI LUTHERI, Seligen Gedächtniss, Wie er vormals durch den sseligen Herrn GEORGIUM MANCELIUM, S. S. Theol. Licent. Weyland Fürsst. Curl. Hofpredigern, In Lettisscher Sprache ausgegeben. Nachmals aber mit Fleiss durchgessehen, und von den häufigen Fehlern gessäubert worden, von HENRICO ADOLPHI, Der Herzogthümer Curland und Semgallen, Superintendenten und Oberpasstoren in Mitau. = Massais Katgismas. - Jelgawâ eespeessts, no Jahna Wridriķķa Steffenhagen, zeeniga Kurssemmes Leela Kunga Grahmata[!] speedeja. 1782. Gaddâ" 183. lpp., "Nachsstehendes isst dem Gebet-Buch beyzufügen für nöthig befunden worden" [209.] lpp. Bibliogrāfiski aprakstīts: Seniespiedumi latviešu valodā, 1525-1855 / Nr. 375.
Keywords: Luterāņu lūgšanas; Agrīnie darbi; Seniespiedumi. 18. gs.; Svētās grāmatas; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::Religion/Theology