Latvijas Nacionālās bibliotēkas identitāte. Darbinieku kā grupu identitātes aspekts - Putniņa, Aija (My University, 2012)
Organizācijas darbiniekiem un locekļiem katram ir sava identitāte, taču šīm individuālajām identitātēm ir jāsakrīt vai jāpārklājas ar organizācijas identitāti, lai varētu noritēt veiksmīgs organizācijas darbs. Tas ir izšķiroši gadījumos, kad var nākties saskarties ar ekonomiskajām, politiskajām vai cita veida problēmām, jo to risinājumi tiks pozitīvāk uztverti un pieņemti organizācijās, kur lielākā daļa darbinieku identificē sevi ar šo organizāciju, nekā tad, ja darbinieki jutīsies sveši un uzņēmumam nepiederīgi. Pētījuma daļa analizē, kādu Latvijas Nacionālo bibliotēku (LNB) redz tās darbinieki, kā raksturo un ar kādām vērtībām saista. Noskaidrots, cik viendabīga ir LNB identitāte sešās dimensijās. Rezultāti liecina, ka LNB ir izteikta identitāte, kas balstīta uz veiksmīgu kolektīva integrāciju darba vidē un ātru inovāciju un jaunu cilvēku pieņemšanu.
Keywords: Identitāte; Grupu identitāte; Organizāciju identitāte; Bibliotēkas identitāte; Darbinieks; Latvijas Nacionālā bibliotēka; Dimensija