NATO un Krievijas attiecības 2014. gadā - Kuzņecova, Linda (Latvijas Universitāte, 2015)
Darbā tiek apskatītas attiecības starp NATO un Krievijas Federāciju 2014. gada griezumā. Galvenā uzmanība ir pievērsta savstarpējo attiecību stāvoklim, risinoties Ukrainas krīzei. Galvenais fokuss tiek vērsts uz NATO paplašināšanos un to, kā tas ietekmē attiecības ar Krieviju. Pētījuma mērķis ir apskatīt un izpētīt, kā NATO paplašināšanās procesus vērtē Krievijas oficiālajā retorikā, kā arī to, kā paplašināšanās tiek komunicēta iekšēji starp dalībvalstīm. Viens no galvenajiem apskatāmajiem jautājumiem būs, Kā NATO attiecības ar Krievijas Federāciju 2014. gadā ir ietekmējušas NATO paplašināšanās perspektīvas un iespējas? Vērā tiks ņemti arī citi, pētījuma laikā tapuši pieņēmumi un atklājumi. Lai to paveiktu, autore galvenokārt izmantos datu kvalitatīvu apstrādi un ieguves veidu, informācija tiks apkopota un tiks izdarīti gala secinājumi.

This research examines the relationship between NATO and the Russia in 2014. The focus is on the relationship between these actors in the presence of the Ukrainian crisis. The main focus is on the expansion of NATO, how it affected relations with Russia. The aim of the research is to explore how NATO enlargement process is seen in the Russian official rhetoric, as well as enlargement is communicated internally between the MS.. One of the major questions of the thesis is how NATO relations with the Russian Federation in the year 2014 has been influenced by NATO enlargement prospects and opportunities? Other assumptions and discoveries will be taken into account during the study. To do so, the author will use the collection and analysis of the qualitative data. Information will be processed will be the final conclusions will be made.
NATO and Russia relations in 2014
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija); NATO; Alianse; paplašināšanās; Krievija; starptautiskā vide