Augstas klases sportistu duālās karjeras vadība Latvijas augstskolās - Ābeļkalns, Ilvis (Latvijas Universitāte, 2014)
ANOTĀCIJA Promocijas darba „Augstas klases sportistu duālās karjeras vadība Latvijas augstskolās” ietvaros tiek pētīti un analizēti faktori, kas sekmē augstas klases sportistu duālās karjeras vadību. Darbā apkopota un analizēta pasaules valstu pieredze duālās karjeras vadīšanā. Tiek analizēti augstas klases sportistu aptaujas rezultāti par to, kādu atbalstu saņem un kāds būtu nepieciešamas augstas klases sportistiem mācību un sporta pilnveides procesā, kā arī augstas klases sportistu un sporta funkcionāru individuālajās intervijās sniegtie viedokļi par augstas klases sportistu atbalsta iespējām, kas svarīga duālās karjeras efektīvai vadīšanai. Pamatojoties uz teorētisko nostādņu un praktiski pētnieciskās daļas secinājumiem, tiek izstrādāts augstas klases sportistu duālās karjeras vadības modelis atbilstoši Latvijas situācijai. Atslēgas vārdi: duālā karjera, augstas klases sportisti, vadība, sports, izglītība.

ABSTRACT Within the dissertation "High Performance Athletes’ Dual Career Management in Higher Educational Establishments of Latvia" framework the factors contributing to the high performance athletes’ dual career management are being studied and analyzed. The doctoral thesis summarizes and analyzes other countries experience in dual career management. There are analyzed high performance athletes’ survey results about what kind of support they receive and what kind of support would be necessary for high performance athletes in their study and sport development process. As well as there are provided high performance athletes’ and sport functionaries’ opinions in individual interviews about high performance athletes’ support possibilities that are important for effective dual career management. Based on the theoretical framework and the practical research part, there is designed high performance athletes’ dual career management model according to the situation of Latvia. Keywords: dual career, high performance athletes, management, sport, education.
High Performance Athletes’ Dual Career Management in Higher Educational Establishments of Latvia
Elektroniskā versija nesatur pielikumus
Keywords: Izglītības vadība; Vadība un administrēšana un nekustamo īpašumu pārvaldība