Tūrisma sektora attīstība Latvijā - Immers, Ričards (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darba tēma ir “Tūrisma sektora attīstība Latvijā’’. Bakalaura darba mērķis ir, pamatojoties uz tūrisma nozares attīstības tendencēm un to datu analīzi, izpētīt un raksturot tūrisma sektora attīstību Latvijā, kā arī izveidot priekšlikumus straujākai tūrisma sektora izaugsmei. Bakalaura darbā tiek analizēti statistikas dati par tūristu un viņu pavadīto nakšu skaitu, tūrisma nozares ienākumiem dažādos laika posmos, īpašu uzmanību pievēršot periodam pirms un pēc Covid-19 pandēmijas, kā arī pašu Latvijas tūrisma sektora konkurētspēju ar Lietuvu un Igauniju. Tiek izvērtēta lielo mēroga pasākumu, piemēram, starptautisko sporta un kultūras notikumu, loma tūrisma nozares attīstībā un kā pati valsts tiek reklamēta starptautiskajā tūrisma tirgū. Atslēgvārdi: tūrisms, ārvalstu ceļotājs, konkurētspēja, tūrisma attīstība.

The subject of the bachelor's thesis is "Development of the tourism sector in Latvia". The aim of the bachelor thesis is, based on the development trends of the tourism sector and their data analysis, to investigate and describe the development of the tourism sector in Latvia, as well as to create proposals for faster growth of the tourism sector. The bachelor thesis analyzes statistical data on tourists and the number of nights spent by them, the income of the tourism industry in different time periods, paying special attention to the period before and after the Covid-19 pandemic, as well as the competitiveness of Latvia's tourism sector with Lithuania and Estonia. The role of large-scale events, such as international sports and cultural events, in the development of the tourism industry and how the country itself is promoted in the international tourism market are evaluated. Keywords: tourism, foreign traveler, competitiveness, tourism development.
Development of the tourism sector in Latvia
Keywords: Ekonomika; Tūrisms; Ārvalstu ceļotājs; Konkurētspēja; Tūrisma attīstība