Grāmatvedības organizācijas dokumenti un to novērtējums SIA“Silpec” - Mičule, Jolanta (Latvijas Universitāte, 2022)
Darbā pētīti SIA „SILPEC” grāmatvedības organizācijas dokumenti un to atbilstība LR normatīvajos aktos noteiktajām prasībām. Kā pētāmo problēmu, autore izvirzījusi minētā uzņēmuma dokumentu izstrādes trūkumus un neatbilstības normatīvajiem aktiem. Darba mērķis - balstoties uz LR normatīvajos aktos noteiktajām prasībām, novērtēt SIA„SILPEC” izstrādātos grāmatvedības organizācijas dokumentus un sniegt priekšlikumus to uzlabošanai un pilnveidošanai. Pētījuma rezultātā tika konstatēts, ka SIA “SILPEC” grāmatvedības organizācijas dokumenti atsevišķās vietās neatbilst normatīvo aktu prasībām, tāpēc autore sniedz priekšlikumus turpmākai SIA “SILPEC” grāmatvedības organizācijas dokumentu atbilstošai izstrādei.

The documents of Silpec Ltd accounting organization and their compliance with the requirements specified in the regulatory enactments of the Republic of Latvia are studied in the work. As the research problem, the author has pointed out the shortcomings of the company's document development and non-compliance with regulatory enactments. Aim of the work: Based on the requirements specified in the regulatory enactments of the Republic of Latvia, to evaluate the documents of the accounting organization developed by Silpec Ltd and to provide proposals for their improvement and refinement. As a result of the research, it was established that the accounting organization documents of Silpec Ltd do not comply with the requirements of regulatory enactments, therefore the author provides proposals for further appropriate development of the accounting organization documents of Silpec Ltd
Accounting organization documents and their assessment Silpec Ltd
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; grāmatvedības organizācija; organizācijas dokumenti; grāmatvedības politika; analīze