Starptautiskās krimināltiesiskās sadarbības aktuālie problēmjautājumi tiesvedības stadijā - Bluķe, Linda Amanda (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darbā “Starptautiskās krimināltiesiskās sadarbības aktuālie problēmjautājumi tiesvedības stadijā’’ tiek pētīta starptautiskās krimināltiesiskās sadarbības problēmatika četru valstu sadarbības grupu, ar kurām iespējama starptautiskās sadarbības realizēšana, ietvaros. Nacionālo un starptautisko tiesību aktu un instrumentu, kas reglamentē starptautisko krimināltiesisko sadarbību, nepareiza piemērošana un interpretācija atspoguļojas tiesu nolēmumos, aktualizējot nepieciešamību standartizēt šo normu piemērošanu globālā tvērienā. Darbā nospraustais mērķis ir izvirzīt priekšlikumus nacionālo tiesību regulējuma pilnveidošanai, analizējot četrus starptautiskajā krimināltiesiskajā sadarbībā piemērojamos tiesību instrumentus un to aktuālākos problēmjautājumus, kuri samazina valstu starptautiskās sadarbības efektivitāti tiesvedības procesā.

The bachelor's thesis „Current Issues in International Criminal Law Cooperation at the Trial Stage” examines the problems of international criminal law cooperation in the framework of cooperation groups of four countries with which the implementation of international cooperation is possible. The incorrect application and interpretation of national and international legal acts and instruments which regulate international criminal legal cooperation, are reflected in court rulings, highlighting the need to standardize the application of these norms in a global scope. The aim of the work is to make proposals for the improvement of the regulation of national law by analyzing the four legal instruments applicable in international criminal legal cooperation and their most pressing issues, which reduce the effectiveness of national international cooperation in the trial process.
Current Issues in International Criminal Law Cooperation at the Trial Stage
Keywords: Juridiskā zinātne; Starptautiskā; krimināltiesiskā; sadarbība; tiesvedības; stadijā