Aizstāvība kriminālprocesā - Lūks, Valdis (Latvijas Universitāte, 2007)
Darbā tiek sniegts vispārīgs apskats aizstāvības regulējuma kriminālprocesā. Centrālais izpētes objekts ir Latvijas Kriminālprocesa likums, papildus arī sniedzot ieskatu ārvalstu kriminālprocesu likumu regulējumos attiecīgajā jautājumā. Darba rezultātā tiek sniegt īss problēmu apraksts, sniedzot tām iespējamo risinājumu, piemēram , piedāvājot grozīt kriminālprocesa likumu precizējot aizstāvības tiesību sākuma momentu juridiskajām personām un citi.

This work provides with a common review on legislative regulation on defence issues in criminal proceedings. Main study source is law on Criminal Proceedings of Republic of Latvia, additionally giving a brief introduction to foreign legislative regulations on relevant issues. The outcome of the study is a short description of problems, giving possible solutions to them, as for example, offering to amend relevant law by making more precise definition on start of the right to defence for legal entities ect.
Defence in Criminal Procedure
Keywords: Juridiskā zinātne