Jaunākā pirmsskolas vecuma bērnu labizjūtas veicināšana, izmantojot pirkstiņrotaļas - Spulgerāne, Elīna (Latvijas Universitāte, 2025)
Autore: Elīna Spulgerāne Darba vadītājs: Mg. paed. Baiba Brice Kvalifikācijas darba apjoms: 45 lappuses bez pielikumiem, 5 tabulas, 16 attēli, 4 pielikumi Kvalifikācijas darba nosaukums: Jaunākā pirmsskolas vecuma bērnu labizjūtas veicināšana izmantojot pirkstiņrotaļas Kvalifikācijas darba mērķis: Izzināt pirkstiņrotaļu ietekmi uz jaunākā pirmsskolas vecuma bērnu emocionālo labizjūtu un sniegt priekšlikumus to pedagoģiski pamatotai izmantošanai. Pētījuma jautājums: Vai mērķtiecīga pirkstiņrotaļu izmantošana sekmē bērnu emocionālo labizjūtu? Darbs sastāv no teorētiskās un empīriskās daļas. Tajās analizēti teorētiskie avoti un veikts trīs posmu pētījums ar 12 bērniem, izmantojot pedagoģisko novērošanu un pirmsskolas pedagogu anketēšanu. Rezultāti apliecina pozitīvu pirkstiņrotaļu ietekmi uz bērnu labizjūtu.

Author; Elīna Spulgerāne Supervisor: Baiba Brice Qualification thesis: 45 pages without annexes, 5 tables, 16 figures, 4 annexes Title of the qualification: Promoting the well-being of younger pre-school children using finger games Aim of the qualification: To investigate the impact of finger plays on the emotional well-being of younger pre-school children and to make proposals for their pedagogical use. Research question: Does the purposeful use of fingerplays contribute to children's emotional well-being? The theoretical and empirical parts of the thesis. The theoretical sources are analysed and a three-phase study with 12 children is carried out using pedagogical observation and a questionnaire survey of preschool teachers. The results confirm the positive impact of fingerplays on children's well-being.
Promoting the well-being of younger pre-school children using finger games
Keywords: Izglītības zinātnes; labizjūta; Jaunākais pirmsskolas vecums; pirmsskola; emocijas; pašregulācija