Makrocikli kā vienkāršoti Diazonamīda A analogi - Bariševa, Jūlija (Latvijas Universitāte, 2022)
Makrocikli kā vienkāršoti Diazonamīda A analogi. Bariševa J., zinātniskā vadītāja MSc. chem. Vitkovska V. Bakalaura darbs. 63 lpp., 54 attēli, 2 tabulas, 34 literatūras avoti, 1 pielikums. Latviešu valodā. Bakalaura darba ietvaros ir veikta trīs vienkāršotu makrociklisku Diazonamīda A struktūranalogu sintēze, optimizējot makrociklizācijas reakcijas apstākļus. Izmantojot datormodelēšanas aprēķinus katram no makrocikliem ir noteiktas aktivācijas enerģijas vērtības ciklizācijas reakcijai.

Macrocycles as simplified analogues of Diazonamide A. Bariševa J., supervisor MSc. chem. Vitkovska V. Bachelor’s thesis. 63 pages, 54 figures, 2 tables, 34 literature references, 1 appendice. In Latvian. Within this bachelor’s thesis three simplified macrocyclic Diazonamide A structural analogues were synthesized, macrocyclization reaction conditions were optimized. Activation energy value of cyclization reaction for each macrocycle was determined using the computational modeling calculations.
Macrocycles as simplified analogues of Diazonamide A
Keywords: Ķīmija; BIOKSAZOLS; 2,4-AIZVIETOTS OKSAZOLS; DIAZONAMĪDS A; MAKROCIKLIZĀCIJA