Veselīgas grūtniecības ietekmējošie faktori un to nozīmīgums topošo māmiņu vidū - Cinberga, Elīna (Latvijas Universitāte, 2010)
Lai grūtniecība noritētu veiksmīgi sievietei jāpievērš uzmanība savai veselībai pirms grūtniecības un grūtniecības laikā. Mērķis, rakstot šo darbu, bija noskaidrot veselīgas grūtniecības ietekmējošos faktorus un to nozīmīgumu topošo māmiņu vidū. Pētījuma ietvaros aptaujātas 100 pilngadīgas grūtnieces. Darbā tika pielietota kvantitatīvā pētniecības metode un kā pētniecības instruments izmantota anketa. Pētījuma procesā tika pierādīta izvirzītā hipotēze, ka grūtniecības plānošana, agrīna grūtniecības diagnostika un veselīgs uzturs ir nozīmīgākie veselīgas grūtniecības ietekmējošie faktori. Lielākā daļa aptaujāto sieviešu atzina šo faktoru būtisko lomu, lai grūtniecība attīstītos veselīgi, bet apkopojot iegūtos datus, autore secināja, ka ne vienmēr tie tiek ievēroti. Atslēgvārdi: sieviete, grūtniecība, veselība, plānošana.

In order to have a successfully pregnancy a woman has to pay a great attention to her health before and during the pregnancy. The aim of my diploma paper is to clarify affecting elements on healthy pregnancy and their significance among mothers to-be. One hundred pregnant women of age has been surveyed in the research. There is a quantitative research method and a questionnaire as an instrument of investigation used. In the process of the research the raised hypothesis that the planning of the pregnancy the early diagnostics and a healthy nutriment are the most significant elements of the healthy pregnancy has been verified. The most part of the respondents acknowledged the very significant role of these elements in order to have a healthy development of the pregnancy however after summarizing the obtained information the author came to a conclusion that these elements are not always observed. Keywords: woman, pregnancy, health, planning.
Factor's that have impact on healthy pregnancy, and their significance among mothers to-be
Keywords: Medicīna