ES Padomes prezidentūras ietekme uz dienaskārtību LV reģionu attīstības politikā - Grauze, Kristers (Latvijas Universitāte, 2015)
Darba tēma ir ‘’ES Padomes prezidentūras ietekme uz dienaskārtību LV reģionu attīstības politikā’’. Pētījuma problēma – Vai Latvijas prezidentūra ES Padomē ietekmē ierasto Ministru Kabineta darba kārtību. Darba mērķis ir izpētīt Ministru Kabineta darba kārtību izrakstus un sekundāros datu avotus par ES Padomes prezidentūras ietekmi uz Ministra Kabineta darba kārtību reģionu attīstības politikas gadījumā. Teorijā tiek aplūkots ietekmes jēdziena skaidrojums, dienaskārtības veidošanas skaidrojuma teorijas, kā arī Koba un Eldera (Cobb and Elder) jautājumu paplašināšanās skaidrojums. Metodoloģijā izmantota kontentanalīze un sekundāro datu avotu analīze. Rezultāti liecina, ka prezidentūra kā fokusējošs notikums neietekmē Ministru Kabineta darba kārtību.

Title of the thesis is ’’EU Council Presidency, the impact on the agenda of LV regional development policy’’. Problem of the research – Does EU Council Presidency affects usual agenda of Cabinet of Ministers. The aim of paper is to study agenda extracts of Cabinet of Ministers and secondary data sources about influence of EU Council Presidency on the agenda of Cabinet of Ministers in the case of regional developement. Theoretical part consists of themes such as term influence explanation, agenda setting theories, and issue expansion explanation by Cobb and Elder. Content analysis and research of secondary data sources are used in methodology. Results show that presidency as focusing event does not affect agenda of Cabinet of Ministers.
EU Council Presidency, the impact on the agenda of LV regional development policy
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija); ietekme; dienaskārtība; reģionu attīstība; jautājums; agenda