Uzņēmuma SIA „Auto Alūksne” konkurētspējas novērtējums - Kārkliņa, Sandra (Latvijas Universitāte, 2012)
Darba mērķis - veikt uzņēmuma SIA „Auto Alūksne” konkurētspējas analīzi autoservisu pakalpojumu nozarē starp esošajiem uzņēmumiem Alūksnē. Darbs sastāv no ievada, trīs nodaļām, nobeiguma, literatūras saraksta, kā arī no pielikumiem. Pirmajā nodaļā tiek raksturoti jēdzienu „konkurence” un „konkurētspēja” teorētiskie aspekti. Otrajā nodaļā dots autoservisa uzņēmumu un to pakalpojumu apraksts, autoservisu tirgus un uzņēmuma SIA „Auto Alūksne” vispārējs raksturojums. Trešā nodaļā noteikti uzņēmuma konkurenti, pēc ekspertaptaujas datiem salīdzinātas konkurentu stiprās un vājās puses, izstrādātas konkurētspējas paaugstināšanas iespējas. Darba apjoms ir 65 lpp. bez pielikumiem. Tas satur 13 attēlus, 10 tabulas, 2 pielikumus un ir tapis, izmantojot 23 literatūras avotus. Atslēgvārdi: autoservisu pakalpojumu tirgus, konkurence, konkurētspēja, M. Portera piecu spēku modelis.

Aim of the thesis is to make the company Auto Alūksne competitiveness analysis in a sector of auto repair service among the existing companies in Alūksne. The work consists of an introduction, three chapters, summary, bibliography, as well as annexes. The first chapter describes the concept of competition and theoretical aspects of competiveness. The second chapter gives car service companies and their services description, the car services market and Auto Alūksne Ltd. general characteristics. The third section is devoted to the company's competitors’ definition and their comparison based on experts surveys; and developed opportunities for company’s competitiveness. Scope of the work is 65 pages without annexes. Thesis contains 13 images, 10 tables, 2 annexes and is worked out using 23 literature sources. Keywords: Auto Repair Service Market, Competition, Competitiveness, Michael Porter Five Forces Model,
Assessment of company Auto Alūksne LTD. competitiveness
Keywords: Vadībzinātne