Datortīklu uzbrukumu atklāšana un aizsardzības pasākumi - Keišs, Aivis (Latvijas Universitāte, 2007)
Arvien biežāk notiek piekļuve svarīgiem datiem datortīklā, kuriem vēlas piekļūt arī uzbrucējs. No uzbrucēja pieejas metodēm var mācīties aizsargāt savu datortīklu. Mēģinājums ielauzties datortīklā ir labs sākums datortīkla drošības problēmu atrisināšanā. Šajā darbā mēs aplūkosim konkrētu datortīklu un mēģināsim atklāt un novērst drošības problēmas. Rezultātā datortīkls tiks pārplānots, lai nodrošinātu lielāku drošības līmeni.

More often important data is being accessed through networks. Attacker wants to gain access to these data too. To protect network there is possibility to learn from attackers access methods. Trying to attack your own network is a good start to solve network security problems. In this project we will look at one network and we will try to find and solve security related problems. In result given network will be redesigned to improve security level.
Attack detection and defense mechanisms
Keywords: Datorzinātne