Datu bāzu un to lietotāju saskarsmes problēmas interneta vidē - Blekte, Guntars (Latvijas Universitāte, 2009)
Tīmekļa vietņu dizaina izveide ir sarežģīts un atbildīgs process, jo būs būtisks faktors, kas noteiks vietnes veiksmīgumu. Dizainerim ir jāņem vēra dažādi lietotāju instinkti, kas ir veidojušies un tiek veidoti, lietotājiem apmeklējot citas tīmekļa vietnes. Šajā darbā autors apskata dažādus tīmekļa vietņu izveides faktorus un pēta kā vietņu dizaina attīstība sasaistās ar datora aplikāciju dizaina attīstību, un kā aplikāciju dizains nosaka kopējo virtuālā dizaina modi. Darba saturā tiek apkopoti pašlaik aktuālie aspekti, kuri ir jāņem vērā veidojot tīmekļa vietnes dizainu, kā arī tiek aprakstīti dažādi norādījumi, kā vietni padarīt pieejamu neierobežotām cilvēku grupām un efektīvāku.

Creating Web page design is a complicated and responsible task because it is a relevant factor that will define web page success. Designer must consider many user instincts which have been developed for him using other web pages. In this work author studies different factors of web page design and what influence have application design on web page design. Author summarize current aspects that must be considerate in making web page design and also covers different guidelines for making web page accessible for unrestricted user groups.
Interface Problems Between Data base and it's Users in Internet Environment
Keywords: Mākslas zinātne