Vizuālās pārliecināšanas līdzekļi parfimērijas reklāmās sieviešu dzīvesstila žurnālos "Santa", "Cosmopolitan" un "Lilit" (2006, 2009) - Strazda, Madara (Latvijas Universitāte, 2014)
Tēma – Vizuālās pārliecināšanas līdzekļi parfimērijas reklāmās sieviešu dzīvesstila žurnālos “Santa”, “Cosmopolitan”, “Lilit” (2006, 2009). Pētnieciskais jautājums: Vai atšķiras izmantoto vizuālās pārliecināšanas līdzekļu pielietojums 2006. un 2009. gadā? Darba uzdevums – atlasīt parfimērijas reklāmas, apkopot tās un izanalizēt. Teorētiskajā pieejā tiek aplūkota reklāmas teorija par tās galvenajām sastāvdaļām, tās ietekmi. Pamatā tiek ņemta Paula Messaris teorētiskā bāze par vizuālās pārliecināšanas līdzekļiem. Metodoloģijas daļā tiek izmantota kvalitatīvā pētniecības metode – semiotiskā analīze un kvantitatīvā pētniecības metode – anketēšana. Rezultāti – pielietotie vizuālās pārliecināšanas līdzekļi būtiski neatšķiras analizētajās 66 reklāmās aplūkotajos gados. Atslēgas vārdi: reklāma, vizuālās pārliecināšanas līdzekļi, semiotika

Theme – Visual persuasion in advertising perfume in women's lifestyle magazines "Santa", "Cosmopolitan" and "Lilit" (2006, 2009). Research question: Are the different means of visual persuasion application 2006th and 2009th year? Terms of reference – select perfume ads, they gather and analyze. The theoretical approach is viewed ads Theory of the key components of its impact. Basically, Paul is taken Messaris theoretical basis of visual persuasion tools. Part of the methodology used qualitative research method - a semiotic analysis and quantitative research method – survey. Results - The applicable means of visual persuasion is not significantly different in advertisements discussion here 66 years. Keywords: advertising, visual persuasion, semiotics
Visual persuasion in advertising perfume in women's lifestyle magazines "Santa", "Cosmopolitan" and "Lilit" (2006, 2009)
Keywords: Komunikācijas zinātne