Pludmales sanešu granulometriskais sastāvs un krasta izmaiņas Mazirbē - Rembergs, Andis (Latvijas Universitāte, 2011)
Bakalaura darbā „Pludmales sanešu granulometriskā sastāva analīze un krasta izmaiņas Mazirbē” ir apkopota un izanalizēta literatūra par jūras krastu procesiem un to ietekmējošajiem faktoriem. Bakalaura darbā tiek veikta krasta šķērsprofilu analīze un pludmales sanešu granulometriskā sastāva analīze paraugiem, kuru ievākšanas vietas sakrīt ar šķērsprofilu atrašanās vietām. Galvenā uzmanība tiek pievērsta priekškāpas un pludmales attīstībai un to ietekmējošo faktoru analīzei, meklējot likumsakarības starp pludmales sanešu granulometrisko sastāvu un iegūtajiem datiem par krasta šķērsprofiliem. Atslēgas vārdi: piekraste, priekškāpa, erozija, akumulācija, Irbes šaurums.

In the Bachelor’s paper „Granulometric composition of beach sediments and coastal changes in Mazirbe” is summarized and analysed literature about coastal processes and factors that influence it. In the Bachelor’s paper graphic analysis of the stationary coastal cross-sections and analysis of beach sediment granulometric composition for samples, which were collected in places that matches cross-section points, has been done. The main attention is paid to development of foredunes and coastal area and analysis to factors that impact them, searching regularities between grain-size in beach sediments and analysed coastal cross-sections. Key words: coast, foredune, erosion, accumulation, Irbe strait.
Granulometric composition of beach sediments and coastal changes in Mazirbe
Keywords: Vides zinātne